Monday 7 February 2011

Roald Dahl

Paulina provsitter Roald Dahls forfattarstol

Paulina smakar pa Wonka Chokladen.
Tank att det har i Buckinghamshire har bott sa manga kanda forfattare. Forst har vi Enid Blyton som bla. skrev Vi Fem bockerna. Hon bodde i Beaconsfield som ligger ca 10 minuter fran oss. Hon skrev sadana bra och spannande barnbocker, men sanningen var att hon var en riktig tyrann mot sina egna barn. Sedan har vi John Milton som kommer fran Chalfont St. Giles. Han levde under 1600 talet och var en poet. Slutligen har vi Roald Dahl som dog 1990 och bodde i Great Missenden som ligger ca 15 minuters bilresa fran Gerrards Cross. I sanningens namn sa visste jag inte vem han var forran Paulina kom hem med en brochyr fran skolan om ett Roald Dahl Museum.

Igar tog vi da tillfallet i akt och besokte detta museum. Det var de Three Amigos (jag, Mark och Paulina), som vanligt. Vendela ville inte folja med. Det var en liten mysig by som detta museum lag i.

R.D hade sina rotter i Norge men foddes i Wales men tillbringade sitt liv i Great Missenden. De historier han skrivit som jag kande igen, var Chitty Chitty Bang Bang, The BFG och Charlie and the Chocolate Factory. Paulina provsatt i den bruna stolen dar han skrev sina bocker. Han satt oftast i en sovsack med en varmelampa bredvid sig (precis som jag) for det drog sa forskrackligt i hans hus (precis som vart).  I ett annat rum fanns dar en gigantiskt stor choklad bit som faktiskt luktade choklad. Vi avslutade dagen med en fika.

Kan det vara dessa grona oppna falt som inspirerar forfattarna eller de dragiga husen??

1 comment:

  1. Åh, så kul att höra en rapport från Roald Dahl museumet!! Vi ska också åka dit och väntar bara på rätt tillfälle. Kanske blir det med våra gäster nu på februarilovet. (Även om det säkert är knökfullt där just då...) Jag tror att du hade hört om Kalle och chokladfabriken, men inte visste något om Dahl... så var det i alla fall för mig. Det var när vi upptäckte den som vi sedan upptäckte resten av hans fantastiska författarskap. Speciellt Matilda är en favorit hos oss (inte minst filmen!).
    Tänk att det inte hänt NÅGONTING på isoleringsfronten, trots att det varit ett problem här i England så länge...
    Jag har hört att museumet är litet. Vad tyckte ni om det? Var det sevärt?
    Nu är du en bloggförfattare :) . Vad inspirerar dig? Draget eller gönskan? Kram.

    ReplyDelete