Friday 28 January 2011

TGIF


Idag ar det sa rakallt ute sa Turqouise (Turkey) vande i dorren, at en bit och gosade ned sig i tacket pa overvaningen dar det ar som varmast.  Har observerat hennes framfart nu over vinterhalvaret och det ar konstigt att man kan rora sig sa lite som hon gor. Egentligen borde hon ga i ide som var glis-glis (sjusovaren) som bor i var vagg i koket gor. Jo, det ar sant och det val lika bra att beratta historien om sjusovaren. Forra vintern blev vi chockade att mota en ekorrliknande djur i vart kok, han/hon sag helt oberord ut tills jag skrek. Inom en halvsekund var den borta.  Nasta morgon hittade jag en stor bajshog under vattenhon dar aven soptunnan finns. Eftersom jag nu hade bevis pa ca 5 cm langa bajskorvar kontaktade jag "pest control". Dar de informerade mig om att det formodligen var en glis glis som ar ovanligt att se pa vintern, men den lilla stackarn hade val blivit vackt av oss. Hursomhelst kom da glis glis specialisten och eftersom de ar fridlysta (finns tydligen bara i Buckinghamshire) fangades han in med en bur. Ja, ha det ar ju humant men sa fragade jag vad de gor med honom sen. Nja, de kommer att avlivas med en spruta och sedan kommer de att gora undersokningar pa den. Men det var ju inte roligt alls och jag kande mig som en forradare!
Vi alla saknade den pa nagot konstigt satt. Fast anda inte. Fortfarande varje gang jag oppnar dorren till soptunnan, kikar jag lite forsiktigt forst om den nu sitter dar och glor.
I hostas sag jag ytterligare en hog bajskorvar, men denna gangen kom han till ro och vi har inte sett honom pa hela vintern:)
Jag rekommenderar verkligen att lasa vidare om detta intressanta djur>
http://en.wikipedia.org/wiki/Edible_dormouse
Helgen ar har, harligt! Paulina har bjudit in sin kompis Taylor som ska sova over har i natt. (borde kanske ta en liten lur for att orka med;)). Vendela vill ga pa bio ikvall efter sin basketbolls traning, och jag erbjod mig att ga med om ingen ville ga med henne i Gerrards Cross omradet.  I morgon ska aven hon pa en sleepover i Beaconsfield. Imorgon ska jag och Paulina  pa Pantomime pa hennes skola, det ser jag verkligen framemot. Vi var for 2 ar sen da jag forst trodde det var nagon typ av mim teater, men blev forvanad da det var en teater forestallning ( i england kallas det pantomime) som var suverant bra och trodde skolan hyrt in professionella skadespelare, men ack nej! det var foraldrarna pa skolan.

Hoppas inte vadret haller i sig!!!

2 comments:

  1. WOW, tur att du börjat skriva här, har aldrig hört talas om detta djur. Intressant att det är fridlyst, men att de avlivar det....Hmmm.
    Kan inte hänsvisa Tara hit eftersom hon är allergisk mot alla som använder wikipedia som faktakälla, ha ha.
    Vad ska ni se på bio?

    ReplyDelete